divendres, 20 de març del 2009

El "Misirlou"

Ahir el cantant dels Arthur Caravan, Pau Miquel Soler, va posar al seu fèisbuc l'enllaç d'un vídeo antic que em va picar la curiositat:



Es tractava de la cançoneta que jo, i supose que molts altres, coneixíem de l'escena inicial de Pulp fiction:



I jo, en la meua ignorància, pensava que era una cançó dels '60, com la que tocaven Dick Dale & The Deltones a la pel·lícula A swingin' affair o la que tocaven els mateixos Beach boys:



Amb tot, com resulta ben evident al primer vídeo, la cançó és molt més antiga. Allí la interpreta Korla Pandit, el pseudònim d'un músic de Missouri que en els anys '50 es feia passar per indi per tal de conferir exotisme a les seues actuacions. Però la cosa va més enllà, ja que, segons la Viquipèdia, el Misirlou és una cançó de la dècada de 1920 nascuda entre els grecs originaris de Turquia que foren duts a la península hel·lènica durant aquells anys. Així, el títol, Μισιρλού en grec, fa referència a una "dona egípcia musulmana", de la qual es canten les seues excel·lències sensuals. De fet, fou triada com una de les cançons senyera de les Olimpíades d'Atenes de 2004, on la cantà l'artista grega Anna Vissi:



Encara més recentment els Black eyed peas l'empraren per a la seua cançó "Pump it" i per la xarxa circulen nombroses versions i maneres de fer-la sonar...








7 comentaris:

Anònim ha dit...

També la canten a Mestalla els VCF SUD... i la lletra diu així:
"lolololololololooooo lolololololololooooo (x254)"

aurora ha dit...

Ostres, brutal!

Vent d Cabylia ha dit...

Brutal el de l'Hostal, que canta la lletra grega original i tot...

ethel ha dit...

...realment fascinant.....el primer enllaç m'ha flipat.
La veritat és que hi ha molts temes musicals per ahí que semblen originals i son heredats...., que no per això deixen de ser bons....de vegades les versions superen al original.......
;)

novesflors ha dit...

Molt interessant tot i que tal com tinc jo la connexió a internet no sé si podré veure tots els vídeos que ens proposes però ho intentaré.

LoveSick ha dit...

Al film hindi em semblava que d'un moment a l'altre es trauria dues pistoles del turbant i començaria una ensalà de tirs, sang i fetge.

Vent d Cabylia ha dit...

Ostres, Love Sick, estàs molt susceptible darrerament amb allò dels linxs, no? :D