dimecres, 3 de juny del 2009

La Sibil·la

Quan parle de La Sibil·la no parle del cant litúrgic cristià, sinó de l'agència de promoció musical i contractació que Josep Arroyo gestiona des de la Vilavella amb una selecció de cantants i grups centrada en la música folk i les músiques del món. Segurament el seu artista més de moda siga Pep Gimeno "Botifarra" però la seua nòmina en depassa la quinzena i tots ells de qualitat excel·lent. La mateixa qualitat que ofereix una pàgina web acurada, detallada i amb un tast musical de cada autor.

A l'apartat de Música Folk hi podeu trobar bandes com Urbàlia Rurana, La Romàntica del Saladar, Aljub o Sonadors de la Guaita i veus com les de Mara Aranda (exHam de Foc), Apa o Carles Dénia, que personalment em va cridar fortament l'atenció al darrer Festival dels Innocents de l'Alcúdia. En Cançó d'autor s'hi pot descobrir l'almassorina Lola Bou mentre que a Músiques del món fins a quatre grups ens endinsen en els sons bascogascons (Xarnege), els
piemontesos, provençals, catalans i valencians (Pau i Treva), o els centreeuropeus, sefardites i andalusins (Al Andaluz project i Romansas i kantikas).

Tot un goig poder trobar webs com el de La Sibil·la... Vos en deixe una xicoteta selecció de Mara Aranda & Solatge, Al Andaluz project, Xarnege i Lola Bou (no he pogut enllaçar les cançons de Carles Dénia perquè estan en forma .wma protegit però ací i ací en podeu descarregar un parell, molt bones).










4 comentaris:

Àlex ha dit...

La veu de Mara és hipnòtica. Deliciosa.

novesflors ha dit...

M'ha encantat! Gràcies.

Alexandre ha dit...

En Carles Dènia explicava feia poc en una entrevista a la Tarataña que fa unes setmanes, presentant a Holanda una altra història, una dona neerlandesa s'havia adreçat a ell i li havia demanat: "quan vindreu amb aquell altre projecte de música valenciana?" Ell intrigat li va respondre: "Quina?" "Els Cants d'estil" li digué la dona sense immutar-se. Això el va sorprendre i li va fer veure que l'interès per aquest patrimoni tan bandejat estava començat a estendre's. Fa goig que estem en aquest punt.

Dels Xarnege també aprecio la seva virior en directe. Vaig tenir la sort d'assistir a un concert on l'antic violinista de roda del grup donava al relleu al nou: dos violinistes de roda alhora: una salvatjada!

La veritat és que el catàleg selecte de La Sibil·la ens indica que estem vivint una veritable edat d'or de la música catalano-valenciana, tradicional o empeltada amb altres sons i sensibilitats. En el moment més insospitat. No sé vosaltres, però jo estic ben parat.

Vent d Cabylia ha dit...

Plenament d'acord Alexandre. Com sempre, però, no ens queda més que donar-hi suport i esperar a vore com va...