dijous, 16 de novembre del 2006

Baralles de galls a València-Ciutat

Circ de galls

Vicent Boix, Manual del viajero y guía de los forasteros en Valencia, 1849:

En el Llano de la Zaidía, estramuros, entre la puerta de Serranos y la de S. José, existe un magnífico, elegante y vistoso circo para peleas de gallos; local que representa en miniatura el circo de París. Hay salón de confererencias, salas para juego de recreo, y una hermosa galería; de modo que es uno de los objetos más dignos de visitarse en clase de establecimientos de placer. Hay pelea todos los días festivos, y la mayor parte de la temporada los jueves, dando principio a las tres de la tarde: el viagero encontrará una hermosa galería rodeada de sillas, y otros asientos por el rededor del circo, y verá cuatro hileras de lunetas lujosamente trabajadas, abonadas todas para la temporada, y una reunión numerosa y agradable. La entrada general es a cinco cuartos.

A l'estat espanyol les baralles de galls estan prohibides, amb l'excepció de Canàries, on s'ha mantingut la tradició. D'este món de fa dos dies -com aquell qui diu- a València-Ciutat només queda -que jo sàpiga- La Gallera, un antic circ de galls al carrer Aluders que ha estat restaurat per convertir-se en sala d'exposicions d'art (recomane visita), i els galls de lluita (il·legals evidentment) que es poden veure a les cases d'algunes famílies gitanes del Cabanyal i Natzaret.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lamenten utilitzar el post per a posar-nos en contate amb tu, però no sabem la teua adreça.

T'estem molt agraïts per haver incorporat un enllaç a Bloc Faller en la teua pàgina. Però ara hem canviat d'adreça i t'agrairíem que actualitzares l'enllaç a Bloc Faller.

La nova adreça és:

blocfaller.blogspot.com

Gràcies.

Vent d Cabylia ha dit...

Gràcies. Ja està canviat!