divendres, 9 de novembre del 2007

Phil de Vient, valencià de Lieja

Avançava fa uns dies que prompte parlaria de Phil de Vient ja que havia fet "el descobriment del segle". No es tracta de res més (ni menys) que el seu nou espai a Myspace. I com que no hi ha rastre de cançons d'este interessant músic a internet (ni a Goear, ni a Ijigg, ni a l'Emule), només puc que redireccionar-vos allí perquè sentiu temes tan grans com: Alcoy Alcoi (sic) (amb lletra de l'Ovidi i la música de New York, New York de John Kander), A espai amb el tio Liberto ("parla una llengua amb gust a café") o Homage to Thereza (versió anglòfona del clàssic d'Ovidi). I els encara més grans: Batoi rocks (un homenatge als músics d'Alcoi) i Fonèvol (una versió ad hoc per a Fonèvol, l'associació per la igualtat en las filães mores i cristianes alcoianes, feta a partir de la cançó de culte Alzeimer (sic) del grup contestanoalcoià Jalea Real [els ogg. es poden sentir amb el Foobar]).


La història de Philibert de Vient i Jover és un tant particular, com es pot llegir a la Viquipèdia (després n'han fet una versió mig en conya a la Valenciclopèdia). De pare holandés i mare alcoiana, és nat a Lieja, Bèlgica, on va començar la seua carrera com a músic i resideix bona part de l'any desenvolupant tasques artístiques (participà, per exemple, en el disseny de l'estació de Calatrava). No debutà a la ciutat materna, però, fins al 24 anys, bo i repetint en diverses ocasions fins a fer-se un nom dins l'escena musical alcoiana i aconseguir actuar posteriorment a l'Alcúdia, Llutxent, Pego, Benimaclet i València, acompanyat generalment per Les Bajocques Farcies (sic), un conjunt de músics heterogeni, canviant i internacional. Fins i tot, en els seus més anys més actius, de 2003 a 2005, de Vient arribà a fer cinc enregistraments, de reduïda i quasi clandestina distribució: A l'Escenari (2003), Le belge le plus connu depuis Tin Tin (2004), A Ovidi (2004), A l'Ordim (2005) i A la tercera va a bona (2005).

Darrerament, en canvi, ha espaiat les seues actuacions, tot i que encara ha participat en obres col·lectives com el disc Per Alcoi i per... del moviment assembleari L'altra Campanya. I de tant en tant, quan el treball, el temps i els diners li ho permeten, deixa el seu mig exili belga per aparèixer-se, com una Mãedeu qualsevol, per terres valencianes. De fet, és possible que hui mateix, divendres 9 de novembre, s'aparega pel Casal Jaume I Ovidi Montllor d'Alcoi per fer alguna col·laboració en el concert que els Arthur Caravan hi faran a partir de les 22:30 hores...


2 comentaris:

miq ha dit...

No coneixia la versió de l'Ovidi "Alcoi, Alcoi".
Simplement, genial!
La lletra és brutal ;-)

--

Salut des de "New York, New York"

Pau Love ha dit...

Per si algú vol entrar a la Valenciclopèdia, esta és la URL:

https://ca.uncyclopedia.info/wiki/Valenciclopèdia:Portâ