divendres, 31 d’octubre del 2008

Plagis originals

Considere que Plagis és, paradoxalment, una obra molt original. O, si més no, a mi m'ho ha semblat perquè l'originalitat subjectiva sempre depén dels coneixements previs del subjecte en qüestió. Podria ser que objectivament l'obra no fóra tan original perquè plagie l'estructura d'una altra obra que el subjecte en qüestió, és a dir, jo, no conega o, igualment, podria no ser gens original perquè copie vinga frases i vinga passatges que el mateix subjecte en qüestió, val a dir, jo, desconega per complet. Però millor que ho deixem ací i ens quedem amb la primera oració del post que el subjecte en qüestió, ço és, jo, ha escrit, "considere que Plagis és, paradoxalment, una obra molt original", perquè si ens hi enrossinem potser no acabaríem mai.

4 comentaris:

ginjol ha dit...

He, he! L'estructura no està copiada. I les intertextualitats no en són tantes com la gent pensa. Unes quarant, de l'abast que explique a la nota final. És a dir, quatre o cinc paraules inserides en el discurs propi del text.

Miquel Castells ha dit...

Hola Vicent,

sols vulla aprofitar per felicitar-te pel teu blog. És exel.lent, i ens posa al dia de les coses que passen a casa nostra i que no trobarem mai a "Canal Blau".

Enhorabona.

Anònim ha dit...

Bon dia Vicent.
He obert un bloc: "Des d'Altea estant", i clar voldria tindre mitja dotzena de lectors. No sé com aconseguir-lo. Perquè no li fas una ullada i, si t'agrada, m'ajudes fent-li propaganda en el teu?
Gràcies de bestreta.

P.S. No sé fer açò de les lletretes en blau i que clicant al damunt t'ix el meu bloc.

Vent d Cabylia ha dit...

Hola a tots tres. Perdoneu el retard, però les feines acadèmiques i les personals no em deixen temps per a més.

Urbà, doncs si és plenament original pel que fa a la idea metaliterària millor que millor. M'ha agradat moltíssim.

L'amor és pa amb formatge, gràcies. Bon vers de Cassasses. Excel·lent!

Raimon, t'he afegit a les novetats i quan puga et publicitaré amb alguns altres blogs. Per cert, ja que estem, dic com posar enllaços i tot això:

Cursiva: Paraules

Negreta: Paraules

Enllaç: Vent d Cabylia