dimarts, 2 de juny del 2009

Alliberem les valencianes! (El FAVA-BOV)

Després del PSV, del PSUPV, del PCPV, del PCV, del MCPV, del PDLPV, d'UDPV, del PNPV, del PVN, d'UPV, del PSAN, del MDPV, de l'AEPV, d'ENV, d'EV, d'altre EV, d'EV-IPV, d'EVPV, d'EV-EEPV, d'ERPV, de PRV, d'ONV, d'UxV, d'EUPV, del Compromís, d'IPV i -per què no dir-ho- del Bloc, arriba un altre fracàs polític valencià: el Front d'Alliberament de la Valenciana Autòctona - Brúixola d'Orientació Valencianista (FAVA-BOV). Constituït segurament durant una nit de borratxera per algú d'Ontinyent -com indica la seua ponderació del campanar de la vila- el FAVA-BOV s'alça en defensa de la valenciana: la dona no, el dolç eixe que es mulla en la llet, el cafenet, el suc o l'aigua amb gas -que pâ gustos, colors-. Els tres objectius fonamentals del FAVA-BOV són clars i assumibles per la societat valenciana:
  • El reconeixement oficial de la valenciana, una varietat de pasta tan nostra.
  • Un programa per reintroduir la valenciana a col·legis, bars i oficines i aturar l'expansió de la rebosteria industrial nord-americana.
  • Una menció especial de la valenciana a l'Estatut d'Autonomia com a "Pàtria espiritual dels desdijunis i berenars valencians".
Tanmateix, el fracàs del FAVA-BOV és més que previsible. Ni els valencians el votaran, ni aconseguirà que la resta de partits assimilen els seus principis, ni el blog que el manté passarà de la desena de posts, ni el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans inclourà l'accepció valenciana com a dolç típic valencià. Un altre fracàs, amics. Però, malgrat no dur crema ni xocolate, la valenciana perdurarà... O això esperem, perquè segons Sant Google està en franca decadència: si busques una "valenciana" en imatges apareixen coses ben diferents. En tot cas, recordeu el consell del FAVA-BOV: menjar valencianes pot augmentar l'autoestima com a poble, però l'excés provoca colesterol.


7 comentaris:

Consell Suprem del FAVA-BOV ha dit...

Amic i germà Ventdecabylia, ja voràs com passarem de la desena de posts i farem saó. Anem més en sèrio que Baeta.

Salut!

Corpi ha dit...

També mullades en orxata estan de repica'm el colze.

Anònim ha dit...

Jo crec que els vote per a les Europees,
:)

maria

Vent d Cabylia ha dit...

Consellers, si aneu tan forts com Baeta hauríeu d'obrir un FAVANOTÍCIES i defendre la sobirania de la valenciana contra els partits dinàstics espanyols.

Corpi, m'has fet befes... Maria, supose que l'opció del FAVA per a les europees seria tractar d'introduir una valenciana a les urnes (però crec que no caben).

Comtessa d´Angeville ha dit...

Mullaetes en un gotet de llet fresqueta mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Vent d Cabylia ha dit...

Ja s'enyora, senyora?

Comtessa d´Angeville ha dit...

Jo ja enyorava abans d'aplegar ací...