dimecres, 16 de gener del 2008

Quan encenc la tele, sent Mòniques per totes bandes

En ocasions sembla que només hi haja deu dobladors a tota Espanya que ho doblen tot. O almenys eixa és la impressió que em fa a mi, que sent una vegada i una altra les mateixes veus en les més variades pel·lícules i sèries. En el meu cas, com he estat gran seguidor de Friends, mesure els dobladors pels seus personatges: eixa és Phoebe, eixa altra Monica, aquell Ross, este Chandler, etc. Sobretot a les dues primeres les sent per totes bandes.

Doncs bé, és molt fàcil saber qui hi ha darrere d'estes veus mitjançant el web Eldoblaje.com, La base de datos del doblaje en España. Així, per exemple, es poden conéixer ràpidament els dobladors de Friends i saber que Concha García Valero "és" Monica Geller. I amb raó em sona la seua veu; des que debutara a Canción triste de Hill Street ha doblat més de 750 actrius, sense comptar anuncis: és la mare de Luke Skywalker, la Moneypenny de James Bond, Geena Davis a La Mosca, Bridget Fonda a El Padrí III, Jeanne Tripplehorne a Instint bàsic, Irina a Stalingrado, Madeleine Stowe a Dotze micos, Kristin Scott Thomas a El pacient anglés i a Quatre bodes i un funeral... Constantino Romero, en canvi, no té ni la meitat de doblatges.

Una darrera dada:
han estat registrats 2.719 dobladors que han doblat 45.139 actors, una ràtio entre d'uns 16 actors per doblador. Ja sabeu, si voleu tindre més informació sobre el vostre doblador favorit esta és la vostra web.


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies tio, ara ho he entés tot.
O siga que Camps al seu missatge de cap d'any va estar doblat per Valentí Botella, President de l'Hèrcules. Això ho explica tot.

Anònim ha dit...

NI UN DOBLATGE MÉS, PROU D'INCULTURA, VSO JA! AÇÒ NOMÉS PASSA ACÍ I A ITÀLIA, NI EN PORTUGAL ES DOBLEN!

PD: Sap algú perquè han canviat a aquesta dobladora que fa de Mónica en Friends en CSI-las Vegas?

ivan_marq

Xavier López ha dit...

Hola Vicent:

En resposta a Ivan_Marq (tranquil, no et busque perquè no hi haja val.com, ha sigut casualitat...!) han canviat la dobladora de CSI-Las Vegas perquè l´actriu que ha doblat, com bé ha dit l´autor d´este blog també a Monica de Friends va faltar fa cosa d´un any, si no tinc malentès, a causa d´una malaltia, i ni que dir que jo la trobe a faltar.

Ens veiem ;)

Vent d Cabylia ha dit...

Caram, també és mala pata que l'haja triat a ella per a fer el post. Doncs que servisca de record...

Anònim ha dit...

Segur, Xavi d'Alacant? XD

Caram, és una d'eixes veus a les quals agafes també un cert carinyo. Bé, no hi ha millor record que trobar a faltar algú.

Salut!

Alibaimor ha dit...

A mí em passa el mateix: que sempre tracte de descobrir en quin altre personatge he sentit una veu abans, jeje.

Qui sempre em crida l'atenció i reconec és a Ramon Langa (Bruce Willis y Kevin Costner); i que ara hi veig que fins i tot va fer de David el Gnomo!!!

Besets

Vent d Cabylia ha dit...

Òndia, clar, era David el gnomo. I tant!