dissabte, 8 de juliol del 2006

Denuncie'm, Govern valencià


L'accident de metro de València, que ha costat la vida de 42 persones, podria haver-se evitat si les mesures de seguretat de la línia 1 s'hagueren modernitzat a temps. Denuncie'm, Govern valencià.

El portantveus del Consell, Vicente Rambla, advertí ahir de les “consecuencias judiciales” que tindrà el fet de sostindre –com fan alguns sindicats– que no existien condicions de seguretat en eixe tram, “y no haberlo dicho antes”. I a més, afegí, assegurar que el Govern valencià era coneixedor d'eixa situació. “Seremos contundentes y no nos temblará el pulso con quién trate de generar sombras de duda al cuestionar la seguridad del metro”.[Als que van denunciar les carències de la línia 1 supose que no els diran res] [...]
En relació amb les causes de l'accident, el Consell reiterà per activa i per passiva la tesis de l'errada humana. “Está constatado que el vehículo iba a 80 por un tramo en el que debía ir a 40; está constatado que no se redujo la velocidad; y también lo está que alguien debía haber accionado el freno. Yo no me invento que lo ocurrido sea un error. Es consecuencia de ese análisis”, dijo.

No està constatat però és molt probable que amb el sistema de frenada de les línies 3 i 5 s'haguera evitat l'accident. Les errades humanes poden passar però precisament per a evitar-ne les conseqüències tràgiques s'instal·len els sistemes de seguretat. Qui no els modernitza és responsable de les tragèdies.

Si un avió en condicions immillorables té un accident per una errada del pilot i cau a la mar, però algú "s'ha oblidat" de posar totes les armilles salvavides que calia perquè no hi havia diners i per això mor bona part dels viatges, l'accident és atribuïble al pilot però la responsabilitat de la tragèdia estarà directament compartida amb qui no ha posat les mesures de seguretat necessàries per evitar la mort dels passatgers. Més clar, aigua.

Podrien haver assumit la seua responsabilitat, al·legant que els nous sistemes de frenada estaven en projecte -i ho estaven- però, per desgràcia, havien fet tard i havia passat una tragèdia abans. Però no, ells no assumeixen cap responsabilitat, amenacen amb dirigir-la cap als altres, i ho fan per la força. Denuncie'm, Govern valencià.

2 comentaris:

èlsinor ha dit...

A més de malparits són un tall de cínics, tota aquesta gentussa ppera.

Vent d Cabylia ha dit...

Estan arribant a uns extrems impensables. Quan assimilaran la cultura democràtica en el seu horitzó polític????