dimarts, 6 de juny del 2006

"Sarkopin"















Hui m'ha alegrat el dia una fotografia impagable de l'agència AFP publicada a El País, molt pareguda a esta de dalt, però molt millor ja que Villepin mirava atentament a Sarkozy amb alguna cosa a la boca mentre este li feia un gest "tipus italià" com dient "però, tu de què vas?". No l'he trobada a internet, però la recerca m'ha servit per col·leccionar tota una sèrie de fotos curioses sobre esta estranya parella de dirigents de la dreta francesa, que espontàniament he anomenat "Sarkopin", per donar-me compte de seguida que és un nom ja emprat a França entre els seus crítics.

Sembla que els seus arrels marquen curiosament la pauta del seu comportament polític. Mentre que Sarkozy és fruit de vides atzaroses, descendent de jueus sefardís i fill d'un aristòcrata hongarés fugit del seu país durant la segona guerra mundial, Villepin va nàixer en "les colònies", a Rabat, durant el "protectorat" francés del Marroc, ja que procedeix d'una família de polítics professionals, amb la qual passà tota la seua joventut viatjant pel món en missions diplomàtiques. Ací els podeu veure en acció davant les "Joventuts Populars"; sens dubte, Sarkozy és molt més populista.

La política els ha unit i fan un duet entre tràgic i còmic, sense aplegar als límits del duet que també ha merescut un nom compost en la política espanyola: "Zaplebes".